пʼятниця, 11 жовтня 2019 р.

25-й день педпрактики

  Сьогодні я провела уроки з геометрії і інформатики. 
  Тема урока з алгебри: "Корінь n-го степеня.". Мета уроку: формувати в учнів знання про корінь n-го степеня; розвивати вміння використовувати отримані знання на практиці. Тип уроку: комбінований. На цьому уроці ми дали визначення кореню n-го степеня, арифметичному коріню n-го степеня та розглянули його властивості. Під час уроку я акцентувала увагу учнів на якихось важливих фактах: «А ось тут давайте детальніше», «Це дуже важливо». Таким чином, звертата увагу учнів на якісь значущі, ключові факти, які є ключем до розв'язання якогось питання, проблеми. Це сприяє виробленню в учнів уміння виділяти головні думки, суттєві сторони досліджуваного матеріалу, вчить їх мислити аналітично, складаючи з окремих епізодів цілісну картину. 
  Тема урока з інформатики "Дизайн та його тенденції. Цифрове мистецтво". Мета уроку: формувати в учнів знання про дизайн та його тенденції та про цифрове мистецтво; Тип уроку: урок засвоєння нових знань; На уроці я показувала презентацію з даної теми, а учні конспектували найголовніше. Домашнє завдання в них було зробити презентацію на тему: "Тенденції ХХІ століття". Урок пройшов дуже швидко. Діти на уроці уважно слідкуювали за поданням матеріалу та вчасно переключались на письмову роботу. 
  Також сьогодні мій 10-й клас взяв участь у міжнародному конкурс «Мій рідний край». Цей конкурс вже 18 років об'єднує молодь України і зарубіжжя спільною метою: досліджувати і науково обґрунтовувати, аналізувати та порівнювати події і факти історії, повертати з небуття імена видатних особистостей, відроджувати генеалогію роду свого, історичну справедливість.
Більшість конкурсних робіт це глибоке дослідження на основі архівних матеріалів, спогадів, документів сьогодення. У своїх наукових дослідженнях, творчих та пошукових роботах конкурсанти розкривають глибоку духовну таїну незнищенності нації від Трипілля до сьогодення. Тематика робіт зібрана в номінаціях: видатні жінки України, проблеми національного виховання та гендерної рівності, видатні постаті - гордість України, історія мого роду, етнографічне дослідження, літературознавство мовознавство та фольклор, історія мого краю, поетичний голос, ми - горда нація, краєзнавче дослідження, Україна на новому шляху.

Немає коментарів:

Дописати коментар